Mer pengar i plånboken!

6 Feb

Eftersom Moderaterna satsar på att locka fler kvinnor och att göra 300.000 hembesök kanske någon kan ta fram fina röda klistermärken med en stjärna på med texten ”Moderat- Nej tack, 1000 kronor kan inte köpa min röst” (liknande de som finns om reklam) som människor kan sätta upp på dörren?

Kvinnor ska lockas av att de fått ”mer i plånboken”. Det som inte sägs är att om människor ”får mer i plånboken” ökar ”risken” att man börjar spara, vilket i sin tur ökar sannolikheten för problem inom ekonomin.

Vad som därför är troligt är att som brukligt, vid händelse av ökad inkomst, så höjs priset på alla de livsnödvändiga konsumtionsvaror vi är i behov av. Även hyror och allt annat som måste betalas.

Det hela blir i därför i slutändan inte ”mer i plånboken” utan mindre och ett slag mot välfärdsstaten eftersom skattesänkningar måste finansieras på något sätt.

Var tar man pengarna ifrån? Förmodligen från de sektorer där de kvinnor man säger sig vilja locka båder arbetar i och är i behov av att använda. På så sätt försämras både deras vardagliga arbetssituation (sämre arbetstider, osäkra anställningar etc) och deras möjlighet att nyttja en väl utbyggd offentlig sektor (eftersom det är härifrån man måste ta pengarna).

Är det detta kvinnorna ska offra för att få 1000 kronor ”mer” i plånboken?

Annonser

3 svar to “Mer pengar i plånboken!”

 1. Christer februari 6, 2010 den 6:42 e m #

  Så, med din retorik borde vi alltså höja skatten till 100% för alla. Då kan staten sedan dela ut det folk behöver, för staten vet bäst och värnar om folket.

  Nej, jag tror inte det. Kommunismen fungerar ”bara” om man stänger in sin befolkning. De har annars en tendens att fly från kommunistiska diktaturer.

  Världen har förändrats och är betydligt mer rörlig idag än tidigare.

  Tänk dig följande senario: En företagare med ett hyffsat virtuellt företag tycker att det är okej att betala en viss mängd skatt i detta land. Detta för att bidra till de som har det svårare samt till det gemensamma. Sedan träder en röd regering in som kräver markant höjda skatter på inkomst och företag. Företagaren flyttar nu ut verksamheten vilket, eftersom det är ett virtuellt företag görs tämligen enkelt. D.v.s. inkomster betalas in i ett annat land…helt legalt. Den svenska statens inkomster går från någonting till noll.

  Jag har svårt att se hur detta gagnar befolkningen? Detta kommer givetvis att öka då fler och fler bolag går från att vara industrier till mer virtuella företag.

  Vidare kan man sluta stirra sig blind på skatter och faktiskt se allt det som har gjorts i vården för att effektivisera, göra den bättre och mer kostnadseffektiv. Man kan se på skolan som är på rätt väg, d.v.s om man nu inte tycker som Ohly att man bara ska presentera slutbetyg när det är kört. Vi behöver en betydligt bättre skola än de röda har tagit fram. Det görs inte på en mandatperiod, men förhoppningen är att vi är på rätt väg.

  Man kan även tänka sig att kanske släppa fram en annan regering och åtminstone ha ett öppet sinne för att de kanske kan komma med lite nya idéer under kanske ett decenium eller så. Nu har vi mer eller mindre haft ETT parti som styrt i 100 år. Har man det minsta intelligens så inser man ju snabbt att ett sådant parti troligen blir ganska steltbent och inte så innovativt utan fokuserar på att behålla makten snarare än att föbättra saker.

  Förhoppningsvis en tankeställare.

 2. organiskintellektuell februari 6, 2010 den 9:11 e m #

  Christer- ”Så, med din retorik borde vi alltså höja skatten till 100% för alla”
  – Nej.

  ”Världen har förändrats och är betydligt mer rörlig idag än tidigare”
  – Jag utgår ifrån att du använder metaforer eftersom världen alltid annars både förändrats och rört på sig.

  ”Företagaren flyttar nu ut verksamheten vilket, eftersom det är ett virtuellt företag görs tämligen enkelt. D.v.s. inkomster betalas in i ett annat land…helt legalt. Den svenska statens inkomster går från någonting till noll.
  Jag har svårt att se hur detta gagnar befolkningen? Detta kommer givetvis att öka då fler och fler bolag går från att vara industrier till mer virtuella företag”
  – Det är just genom dessa typer av ”hot” arbetarklassen ska acceptera lägre löner, sämre arbetsvillkor etc. Det kan inte accepteras.

  ”Vidare kan man sluta stirra sig blind på skatter och faktiskt se allt det som har gjorts i vården för att effektivisera, göra den bättre och mer kostnadseffektiv”
  – Här skrev du två intressanta ord; effektivisera och kostnadseffektiv. Effektivisera har inneburit nedskärningar och sämre arbetstider och arbetsförhållanden. Kostnadseffektiv innebär mindre pengar till verksamheten och möjlighet att ta ut vinster. Tjäna pengar på de sjuka.

  ”Man kan se på skolan som är på rätt väg, d.v.s om man nu inte tycker som Ohly att man bara ska presentera slutbetyg när det är kört”
  – Är skolan på rätt väg med 15000 mindre lärare? V:s förslag går ut på att ständigt skriva omdömen, anpassad för varje enskild elev, för att i ett sista år ge ett betyg. Din skräckscenario är därför grovt överdriven.

  ”Man kan även tänka sig att kanske släppa fram en annan regering och åtminstone ha ett öppet sinne för att de kanske kan komma med lite nya idéer under kanske ett decenium eller så. Nu har vi mer eller mindre haft ETT parti som styrt i 100 år. Har man det minsta intelligens så inser man ju snabbt att ett sådant parti troligen blir ganska steltbent och inte så innovativt utan fokuserar på att behålla makten snarare än att föbättra saker”
  – Håller helt med dig. Vi har haft en politiskt socialdemokratiskt hegemoni och en borgerlig ekonomisk hegemoni. Alternativet är dock inte alliansen.

 3. jonas rapp februari 11, 2010 den 11:25 f m #

  den ekonomiska analysen på den här sidan är verkligen farsinerande,man tar sig för pannan.men d är sånt man får höra från vänstersidan.man vet inte om man ska skratta eller gråta.avdrag på skatten för fackavgiften ett hot mot välfärdssamhället!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: