Regeringsskifte!

24 Jan

I valet i år blir det av allt att döma ett regeringsskifte. Ingen har väl någonsin tagit igen ett sådant försprång så tätt intill ett val i Sverige?

Inför kvällens debatt vill man göra det mer spännande och metaforerna till boxningen är tydliga, man pratar t.ex. om rond1, om ”slag” etc.  En ingrediens av tillspetsning enligt medielogiken.

I en annan artikel  påstås att M kommer att använda V för att komma åt S. Historiskt är detta ett återkommande argument som är så tramsigt att det egentligen borde vara totalt meningslös att använda.

Alejandro visar med ett konkret exempel hur han som representant för SSU, när han talar om privatiseringar, blir beskylld för att vilja ha det som i Nordkorea eller Kuba. Nyligen i riksdagen fick Ohly ta emot ”argumentet” om Nordkorea och Kuba. Finns det någon som på fullaste allvar tror att S eller V skulle vilja ha det som i dessa länder? Vad jag vet är båda dessa partier officiellt negativt inställda till båda. I en sådan här situation märker man hur hegemonin är utbredd i Sverige, det räcker med att säga: ”vill ni ha det som i Nordkorea eller Kuba”, utan att för den delen precisera, för att människor ska dra negativa konnotationer. Helt otroligt.

Enligt spågumman på Expressen kommer debatten idag att handla om högre skatter och utanförskap och den ”matchen” tar Reinfeldt hem. Man vill se det man vill se…

Att med ett regeringsskifte hoppas på ett systemskifte är nog att hoppas för mycket. Värt dock att lyftas fram från undersökningen är den totala dominansen av oppositionen bland de unga. Bland de som är 65 år och äldre är stödet för alliansen nästan 52 procent medan i gruppen under 30 år når det bara ca 23 procent.

Kanske invänder någon att det är ett ”naturligt tillstånd”. Hur var det nu igen? Den som inte är vänster när han/hon är ung har inget hjärta, den som inte är konservativ när han/hon är vuxen har ingen hjärna…

Annonser

2 svar to “Regeringsskifte!”

 1. Marcus, Likvidvänster januari 25, 2010 den 2:16 e m #

  ”Alejandro visar med ett konkret exempel hur han som representant för SSU, när han talar om privatiseringar, blir beskylld för att vilja ha det som i Nordkorea eller Kuba. Nyligen i riksdagen fick Ohly ta emot ”argumentet” om Nordkorea och Kuba. Finns det någon som på fullaste allvar tror att S eller V skulle vilja ha det som i dessa länder? Vad”

  Jag lyssnade live på debatten där Ohly fick ta emot ogrundade beskyllningar och min absoluta övertygelse är att varje gång de borgerliga avlossar dessa skott blir de mer och mer urvattnade.

  Det rör sig om ett ytterst litet antal väljare som år efter år tar denna typ av beskyllningar på allvar.
  Ingen skulle väll ta beskyllningar mot alliansen på allvar om man började förknippa vår svenska höger med exempelvis. den spanska francodiktaturen ?

  Och visst är det skrämmande att alliansens stöd hos pensionärerna är över 50% ! , men det visar på ett tydligt sätt hur mångårig indoktrinering faktiskt fungerar.
  Med tanke på hur pensionärerna har behandlats av alliansen borde stödet inte vara mer än 20% och kanske är de äldsta väljarna de mest trögrörliga ?

 2. gustav, ekonomi student januari 25, 2010 den 2:43 e m #

  Ut med alliansen! rösta bort dem! Hellre rösta med hjärtat än och vara hjärndöd..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: