Moderat människosyn

11 Jan

Reinfeldts pressekreterare tyckte det var skönt att ett ”invandrarföretag” kom och tog bort bajset från hans trappuppgång och kopplade det hela till arbetslinjen (som i det här fallet innebar att rycka in inom loppet av en timme en söndag). Sedan passade han på att berätta hur fantastiskt det är att folk som är rätt nya i Sverige kommer och städar deras lägenheter..

På en och samma gång fick han in borgerlig människosyn. Arbetarklassen ska vara tillgänglig 24 timmar 7 dagar i veckan (Arbetslinjen) och det är skönt att andra gör de tunga arbeten man själv vill slippa, fantastiskt till och med, att det är nya människor i landet (invandrare) som utför det. Det ska kallas vid sitt rätta namn; Integration månne?

Annonser

7 svar to “Moderat människosyn”

 1. Ernst januari 11, 2010 den 1:41 e m #

  Ursäkta men försök att vara lite saklig.
  Ditt bloggande om detta är sååå fel.

  off-topic och så naivt.

  hur har du mage att smutskasta en person du ej känner, ej heller tidigare hört talas om.
  allt baserat på en felciterad artikel.

  skärp dig!

 2. John januari 11, 2010 den 1:46 e m #

  Det jag tycker är lite roligt i hela historien är just Alliansens/Moderaternas lösaktiga användning av alla nysvenska ord som adopterats. De kan helt enkelt betyda lite vad man vill. Ibland är Arbetslinjen en sak, ibland något helt annat. För det mesta har de nysvenska orden precis motsatt innebörd mot det de borde stå för. Mycket praktiskt för att lägga rökridåer kring vad politiken egentligen leder till.

 3. Coffe januari 11, 2010 den 2:50 e m #

  Ernst: Vari består feltolkningen och felciteringen? Sedan när avkrävs en personlig relation med de politiker, vars åsikter vi väljare är satta att bedöma inför kommande val?

  Unsgaard verkar tydlig med att det han skrivit inte alls skall tolkas som generaliserande eller kränkande. Jag är böjd att inte hålla med honom.

 4. Andreas januari 11, 2010 den 2:56 e m #

  Jag kommer inte ifrån tanken på att den ryska städaren i själva verket kan vara en högutbildad person som på grund av just arbetslinjen tvingas ta jobb som bajstorkare hos en av de människor som har det bättre ställt – och som dessutom förespråkar just en sådan ordning. Visst är det lätt att övertolka ett budskap som egentligen var menat som något positivt. Men det säger onekligen en del om människosynen.

  Jag har själv haft en bajsnödig person i min ingång en gång för något år sedan. Det var onekligen äckligt. Men inte äckligare än att jag snabbt städade upp själv för mitt eget (och mina grannars) bästa. När jag promenerade uppför trapporna efter utförd sanering, mötte jag en granne med papper och skurhink i händerna – på väg att städa upp röran som jag precis har städat upp.

  Dagen efter bad en annan granne om ursäkt för att hon inte hade städat upp skiten direkt hon hade upptäckt röran. Den grannen hade varit tvungen att köra sitt sjuka barn till doktorn. Den fjärde grannen var inte hemma den dagen.

  Så fungerar det ute i verkligheten, där människor inte har råd att betala ”invandrarföretag” för att göra något som man själv kan göra på 3 minuter. Det säger inget om min (eller grannarnas) människosyn, men det säger kanske litegrann om hur ”verklighetens folk” agerar. Räkna med att det märks vid nästa val.

 5. meh januari 11, 2010 den 4:20 e m #

  Ploxination vad ni gnäller.

 6. Monica januari 11, 2010 den 5:17 e m #

  Härmed döper jag dig till Bajs-Edvard!

 7. Jonas januari 13, 2010 den 3:49 e m #

  Ernst jag såg ett screenshot på facebookstatusen, jag tycker inte att det är felciterat.

  Mvh Jonas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: