Den effektiva privata vården!

30 Dec

Tycker du att du får vänta för länge på t.ex. akuten i landstingsdrivna sjukhus och kommer fram till den geniala slutsatsen att det beror på att de är offentligt drivna? (och att vi därför bör ersätta de med privata alternativ för ”effektivare” vård?)

En avliden kvinna fick vänta  i 11 timmar på att en läkare kom och dödförklarade henne och fick ligga kvar ytterligare några timmar tills någon kom och förde bort henne. CAREMA heter vårdföretaget som ”effektivt” tog hand om dödsförklaringen (skyll på att det var jul, att det inte står i lag bla,bla,bla).

Så här gör Carema reklam för sig själva:

”Vi ser vad som fungerar bra och mindre bra. Samtidigt ser vi vad som skulle kunna förbättras. Helt enkelt hur den nya svenska vården och omsorgen borde se ut. Det finns många bra idéer. Vår viktigaste uppgift är att göra dem till verklighet”

Bakom ord som den ”nya svenska vården och omsorgen” döljer sig ett begär efter att förändra vården för att tjäna pengar på de sjuka. Men det handlar inte enbart om att förändra synen på människorna och övergå från att kalla de patienter till klienter eller kunder, även arbetssituationen för anställda inom dessa företag för(ändras)sämras.  

T.ex. läste jag om ”jättebra avtal” där de 7 timmar man sover och ska finnas till hand för ”klienterna” när de behöver hjälp (jour)inte längre räknades som arbetstid. Enligt EU:s arbetstidsregler ska ett jobb inte klassas som jour då arbetsgivaren kräver fysiskt närvaro på arbetsplatsen. Man ska, med andra ord, få betalt för hela natten!

FAKTA:

Carema ägs till 15, 94 procent av Singaporiska staten.  75,01% ägs av ett högrisk kapital bolag; 3i Group plc och 3i fonder, hög avkastning inga investerigar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: