Kvinnomisshandel- vanligaste brottet bland poliser utanför sitt yrke..

7 Okt

Att poliskåren har problem med förtroendet är inget nytt. Gårdagens nyhet om att polisers vanligaste brott utanför jobbet är kvinnomisshandel lär inte bättra på det.

Det är bra att sådana här ämnen tas upp. Bra därför att våldet mot kvinnor är ett strukturellt problem som bör tas på större allvar. Det låter sig dock inte förklaras  utifrån klass, etniska, religiösa eller yrkeskategorier.

Därför bör man inte söka efter förklaringar av kvinnomishandel i just yrket, polis. Det öppnar däremot för en diskussion om vilka individer som söker sig dit samt vilka antagningskrav man ska ställa på blivande poliser.

En sak som borde vara av största intresse är just frågan om vem man tror på både innan och i en efterföljande rättegång mellan en civil och en polis. Tror man mer på polisen därför att yrket i sig ger de mer legitimitet och auktoritet?I sådana fall är vi inte lika inför lagen som man gör gällande. Det är ett stort problem som borde diskuteras väl.

Det har hänt flera gånger och händer igen att de går fria efter att mycket talat för att de är skyldiga. Ju fler poliser som går fria från dom desto mer växer misstänksamheten, inte bara mot polisen utan mot hela rättssystemet.

Annonser

Ett svar to “Kvinnomisshandel- vanligaste brottet bland poliser utanför sitt yrke..”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: