I jakten på sympatier

7 Okt

Att föra debatter inom partier offentligt är att ropa på uppmärksamhet. En representant för Centern skriver ett inlägg om en annan Centerpartist, kallad islamist, på expressens sida 4, (debatt).

Är inte frågan en intern angelägenhet för Centern? Varför utesluts inte han om han inte passar in i centerns idéer efter en intern diskussion? Varför denna massmediala uppmärksamhet? (För övrigt ganska roande att se hur rik floran av medlemmar är)

Jo ni hittar svaret i att personen det diskuteras om sägs vara, islamist. Att Centern även vill vara med och plocka poäng och röster hos vissa grupper i samhället är uppenbart. 

Det är ganska intressant att islamister och fanatiskt religiösa personer i mång och mycket delar konservativa åsikter, kring t.ex. familj, kvinnans roll och religion med partierna till höger och i vissa fall till och med med avarterna till höger. De har nog mer gemensamt än vad de vill kännas vid. Trots det faktumet vill de alltid få det till att det är partierna till vänster som tillåter fanatism och ”kramar” om islamister.

Vänsterns värderingar kring samhälleliga institutioner går stick i stäv med religiösa fundamentalisters. Alltid. Högern kan inte alltid säga detsamma då religiösa fundamentalister även finns i bl.a kristen form.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: