Ökad stress, extremism och tvång

1 Jun

Nyheten om att tvinga elever till sexualundervisning för frihetens skull kan ses som en flirt med de högerextrema krafterna i landet, de som tycker att vi daltar för mycket med invandrarna. Anledningen till att det kan ses som så är utpekandet av klumpkategorin ”invandrare” som problemet trots det faktum att flera ”etnisk svenska kristna” också vägrar att låta deras barn delta i undervisningen (betänk KD:s tidigare motstånd)

Klimatet mot ”invandrare” har hårdnat i Sverige alltsedan 1990-talet då lasermannen på fullaste allvar trodde att hans gärningar backades upp av samhället. Han trodde det med tanke på samhällsdebatten som pågick. Det så kallade offentliga samtalet.

Till exempel har vi idag fått ett parti som heter Sverigedemokraterna som vill ”stimulera återvandring” (jag slutar aldrig att imponeras över människans val av ord för att definiera verkligheten. En av de bästa jag hört hittills är ”arbetsbefriade” för att referera till någon som står utan arbete. Kan det bli vackrare?)

Även SD har gått igenom förändringar sedan 1990-talet. BSS har blivit SD, rakade huvuden och hängsler har bytts ut mot normaliserade frisyrer och kostymer. De mest extrema ordvalen har bytts ut mot sådana som jag exemplifierade med ovan, ”stimulera återvandring”. Associationerna och konnotationerna behöver inte alls bli negativa med sådana ordval. Vissa i det partiet förändras dock aldrig och deras ordval avslöjar flera av de som det de är. Rasister. Hur ska vi annars tolka de orden en SD medlem uttrycker angående hennes uttalande? 

”Nej, kränkande är de inte. Jag tål ju vilken kritik som helst, om det är konstruktivt och något kan göras åt det. Och här kan ju mycket göras. För att människor kan ju avmaskas och plugga vidare. Det är inte hopplöst”

Avmaskas? Nåja det kanske är ännu ett ”skämt” från ”humoristiska” SD?

I ekonomiska kristider avslöjar sig de flesta som det de är, så föreslår man t.ex att reglerna för arbetstiderna ska luckras upp. Det ska bli lättare att beordra övertid. Arbetaren trängs tillbaka ännu mer. Med en av europas högsta arbetslöshetssiffror för ungdomar har vi en tickande bomb. Jag har läst artiklar där flera unga  t.ex. röstar på extremhögerpartier i skolval. Skolval är som bekant maktlösa men de ger oss en fingervisning om vad som håller på och sker. Ekonomiska kristider leder till ökad stress, extremism och krav på tvång. Ilskan projiceras på andra. Bitterheten riktas mot ”de andra”.

Slutligen kan jag inte låta bli att kommentera detta. Att det blir en nyhet i Sverige och ska ”bekräfta” de auktoritära dragen hos Chavez är inget annat än propaganda. Visst hade det varit kul (om vi ser politik som underhållning) att få en debatt mellan Vargas Llosa, känd författare från Peru och tidigare i historien vänsterman, och Chavez, Venezuelas president.

Men allvarligt tror ni t.ex. att den tidigare USA presidenten Bush skulle tackat ja till en politisk debatt med t.ex. Eduardo Galeano? Sedan när och var i t.ex. Europa diskuterar presidenter i tv-sända debatter med ”intellektuella”  som dessutom inte ens bor i landet? Varför ska Chavez göra det?

Både Vargas Llosa och Castañeda som omnämns i artikeln skulle kunna bidra mycket mer på deras egna hemmaplan (Peru och Mexico). Där lever och frodas korruptionen inom politikerkåren, polisen och rättsväsendet.

Annonser

6 svar to “Ökad stress, extremism och tvång”

 1. Jonas juni 1, 2009 den 12:32 e m #

  Instämmer helt med Chavez, de 3 liberalerna emot 3 vänsterintellektuella borde bli en intressant debatt.

  Mvh Jonas.

 2. 1965 juni 1, 2009 den 2:21 e m #

  Kulturrelativismen frodas.

  VIssa grupper tillåts behandla sina döttrar på ett sätt som skulle rendera straffrättsliga påföljder om övriga samhället skulle göra samma sak.

 3. Ever juni 1, 2009 den 2:29 e m #

  wow äntligen någon som verkligen skriver verkligheten najs !!!

 4. Starkodder juni 1, 2009 den 5:22 e m #

  Vilka utsvävningar du gör i din så kallade analys !
  Vi pratar om att samtliga elever i svensk skola ska få samma grund att stå på visavi basala sexområdes- och simkunskaper, och du drar på klassiskt vänstermanér paralleller med extremism och annant dravel.
  Vad är ditt eget förslag för att få in den del av de elever, som i dag står utanför sexual- och simundervisningen ?
  Kom med ETT bra förslag, Organiskt Intellektuell !
  Det verkar oerhört enkelt för deg att falla in i givna vänsterdogmer, men ge mig och övriga ett (eller flera) konstruktiva förslag på åtgärder. Du kan väl ändå hålla med om, att alla skall erhålla undervisning i simning (2700 km kust och ~20 000 sjöar) och sexkunskap (västliga, demokratiska värderingar, baserad på kvinnans lika värde till mannen och kvinnofrid), eller har du påstått intellektuelle en annan uppfattning i sak ??
  Upp till bevis här !

  / Starkodder

 5. Mono juni 1, 2009 den 9:42 e m #

  Starkodder- Softa killen, det är inte så att snubben har typ dödat någon, eller hur? Vad är ditt problem? Du kräver förslag av OI fast dina egna förslag lyser med sin frånvaro. En fråga till dig bara: Varför är det bättre med tvång än med dialog? Helt knas.

 6. hillary2 juni 2, 2009 den 12:33 e m #

  Är du lika skruvad som Omar? Han tror att vissa familjer har äganderätt över sina tonårsdöttrar. Anser du att tvångsäktenskap är acceptabelt också? Hur kan du försvara slavkulturer som bottnar i religiösa vanföreställningar? Vore klädsamt om du slutade kalla dig intellektuell…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: