Kostymen kan inte dölja fakta

29 Mar

Radioprogrammet kaliber har granksat SD genom att delta på deras möten och kommit fram till den , för de flesta av oss,  icke överraskande slutsatsen om att det finns en rasistisk jargong inom det partiet. Det som inte är överraskande för oss är tydligen det för SD:s ledning… eller?

Nja, läser man olika bloggar från deras sympatisörer så förnekas inte att det finns sådana åsikter utan man angriper snarare det sättet på vilket det hela avslöjats av ”Sveriges Stasi”.  

Afrikaner kommer till Sverige fulla av parasiter och muslimer har sex med grisar, detta är inte ett påstående utan ett skämt (vari finns det roliga?), enligt en partimedlem i expressen. I Aftonbladet säger en annan förtroendeval att de som kommer från de här länderna är råa och barbarer.

SD har sedan länge försökt tvätta bort stämpeln som ett rasistiskt parti. Man har försökt avlägsna sig från sina rötter i Bevara Sverige Svenskt. Man har gjort en extreme make-over vad det gäller det fysiska utseendet. Rakade skallen och de berömda jackorna och hängslen under dem byttes ut mot längre hår och prydliga frisyrer, slips och kostym.

Kostymen, som kan ses som ett tecken i Saussures mening, associeras med seriositet. På SD:s väg till att förvandlas till ett respektabelt parti har man fått god hjälp av olika konservativa krafter och till och med av intellektuella personer som lyfter fram ”fakta” på hur ras, idag omdefinierad till ”kultur”, spelar en avgörande roll i att man begår brott som t.ex. våldtäkt (detta kan ses i anslutning till de artiklar jag skrivit om t.ex. förorten, det är inga dumma människor som inte kan argumentera för sin sak även om det de argumenterar för går att bryta ner)

Trots kostymen, trots vältaligheten, trots intellektuella i sina led, trots slipsen och trots partiledarens förnekande finns det bevisligen människor med främlingsfientliga åsikter inom SD:s led. Så, om nu partiet förnekar sina rasistiska tendenser borde detta vara en signal för de att deras retorik drar åt sig den här typen av människor. Är man ett icke-rasistiskt parti vill man förmodligen inte ha med sådana bland sina. Det borde därför vara ett allvarligt problem för dessa men istället diskuterar man det sätt på vilket det hela avslöjats. Det är tydligen inget problem att hysa rasister i sina led det är mer problematiskt och förkastligt med grävande journalistik..

Annonser

8 svar to “Kostymen kan inte dölja fakta”

 1. karl mars 29, 2009 den 12:29 e m #

  Historien återupprepar sig.

  Vad man ser med SD är precis det man såg med Hitlers parti..precis såhär kom han till makten. Vi vet alla vad som hände därefter…

 2. kalle008 mars 29, 2009 den 12:31 e m #

  Det oetiska i wallraffandet ligger i öppen dag. Vi kan inte gärna ha ett övervakningssamhälle där någon storebror under jounrnalismens täckmantel avlyssnar , klipper ihop och kritiserar allt som sägs och görs.

  Om någonsin något omoraliskt har gjorts av SR så är det detta.

  Det finns andra kostymer att granska. Ingen regering har t ex de senaste 15 åren bekymrat sig om att tala om vad invandringens kostnader är. Dessutom är man anmärkningsvärt tyst beträffande den kriminalitet som följer i sagda politiks spår.

  Den som är statistiskt insatt ser också spåren av PK-mässigt ingripande när man jämför BRÅ 1996:2 med BRÅ 2005:17, där sanningen inte längre skrivs ut i den senare rapporten.

 3. Johan Gunnarsson mars 29, 2009 den 12:49 e m #

  Spion Radio (SR) använder skattepengar för att spionera och smutskasta Sverigedemokraterna !?
  Som om det vore SRs uppdrag att infiltrera och spionera på demokratiska partier ?

  Istället borde de avslöja den storskaliga flyktingindustrin som tuggar i sig skattebetalarnas pengar.

  Läs dagens Svenska Dagblad t.ex, som avslöjar adressfusk och sjukskrivningsfusk.

  Det är i sanning en smutsig och olaglig verksamhet som tydligen är helt okey för vänstern.

  Jag har fått nog, nu lägger jag min röst på SD 2010.

  Enough is enough !

 4. organiskintellektuell mars 29, 2009 den 1:05 e m #

  Kalle oo8- Du är ett bevis på det jag skrev. Tydligen är det intressanta i granskningen metoden och inte avslöjandena. Jag tänker inte diskutera över det moraliska i intervjumetoden utan det viktiga här är vad man avslöjar.

  Johan Gunnarsson- Rösta på vem du vill (jag bryr mig inte). Om programmet som granskade partiet fick dig att slutligen bestämma dig delar du förmodligen samma åsikter som det som kom upp. Kul för dig då att det finns ett alternativ för dina idéer..

 5. Marie mars 29, 2009 den 1:07 e m #

  SD verkar uppenbarligen inte ha läst historia, inte heller har de en aning om vad som är kultur. Det är väl knappast någon överraskning att SD far med en sådan rasistisk jargong och att de skulle vara förklädda i vältalighet kan jag inte direkt hålla med om. Men det är ju tur att man inte behöver vara allmänbildad, för deras skull alltså, så de har rätt att arbeta med politik. (om man kan kalla deras parti för politik?)

  Det är en skam att ett sådant parti och sådana åsikter ens får förekomma i mitt land. Jag hoppas att om något någonsin drabbar Sverige att alla andra länder i världen vägrar ta emot medlemmar från SD som flyktingar eller invandrare. Och om de nu ändå gör de hoppas jag de lämnar sina pass här i mitt land så de inte får möjlighet att återvända.

  Finner inga andra ord än att det är sinnessjukt.

  /Stolt ”etnisk” svensk.

  Så var det ju det här med etniskt svensk också(?) Vem har rätt att bestämma sådant?

 6. Thomas mars 29, 2009 den 1:58 e m #

  Radioprogrammet Kaliber är bara trovärdigt om de undersöker alla politiska partiers möten eller privata fester och jämför.
  Vad skulle komma fram f ö med dold kamera i moskeer, synagogor, kyrkor och på SVT och SR och våldsgrupper som AFA?
  I Sverige har tyvärr invandringsfrågor styrts att bli tabu om de inte belyses rätt. I USA är ämnet sex mycket tabu, och i Iran att vara icke rätttrogen muslim.
  SVT och SR ska sluta kalla sig fri media. Det finns en övervikt av vänsterjournalister där. Bolaget är ett arv av politiskt (s)tyrd media och har tydligt färgat all media i vårt land. Att ha olika åsikter om invandring och att belysa svårigheter med svensk invandringspolitik är helt fel i Sverige. Ordet främlingsfientlig som antagligen en politiker myntat används för att stoppa kritik. Ordet rasist har förlorat sin betydelse i Sverige p g a missbruk av ordet. Vad nytt Kaliber i journalistiskt grepp? Unga går inte på ensidig journalistik; vi lever i verkligheten 2009 med fri media på Internet och kan bilda en uppfattning genom flera kanaler.

 7. organiskintellektuell mars 29, 2009 den 2:38 e m #

  Thomas- I det här fallet är kaliber programmet trovärdig eftersom avslöjandena knappast är långsökta då partiet har sin grund i BSS. Vad som skulle kunna komma fram i de miljöer du nämner är i det här specifika fallet totalt irrelevant att spekulera om. Varför ska vi spekulera i det, när vi har fakta om vad som bevisligen kommit fram på SD:s möten? Låt oss diskutera fakta istället för hypoteser.

 8. pia mars 29, 2009 den 7:35 e m #

  …och tänk att debatten är precis lika i Finland. ”Sannfinländarna” som har gått framåt en hel del i de senaste valen, hävdar också att de inte är rasistiska. Det är bara trams, röstmagneten i Helsingfors skrev t.ex. på sin blogg att han önskar att alla gröna-vänster-multikulti-ivrare skulle bli våldtagna av somalier (eftersom han menade att de så ofta våldtar) så att de skulle komma ur sina fantasier om att människor från olika kulturer kan leva tillsammans… Hallå!? Sedan vägrar partiets ordförande skriva under en appell mot rasism inför EU-valet… Men han anser ändå att partiet inte är rasistiskt. SUCK!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: